У Києві демонтують пам’ятник на честь Переяславської ради під колишньою Аркою дружби народів

У Києві 30 квітня комунальні служби розпочали демонтаж скульптурної композиції на честь Переяславської ради під колишньою Аркою дружби народів, що у Печерському районі столиці. Нині ця арка має назву “Свободи українського народу”.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Демонтаж може зайняти кілька днів, оскільки конструкція доволі масивна. Вона складається з 20 елементів, що важать близько 6000 – 7000 тонн.

Повідомляється, що попередньо фахівці провели вивчення конструкції, щоб зберегти її цілісність при демонтажі та не пошкодити. Надалі монумент зберігатиметься в державному музеї авіації України ім. О. К. Антонова.

Демонтаж пам’ятника на честь Переяславської ради у Києві. Фото: КМДА

 

Одну зі скульптур під Аркою дружби народів демонтували ще позаторік, теж у квітні.

Ще одна скульптурна композиція, за демонтаж якої комунальники взялися тепер, відтоді була закрита опоряджувальними матеріалами. Вона зображує Переяславську раду 1654 року, коли було підписано угоду між Московською та Українською козацькою державою.

Читайте також:
Офіційно: колишня Арка дружби народів уже не є пам’яткою і може бути знесена

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна