Буданов заявив, що не виключає проведення контрнаступу ЗСУ вже цього року, і назвав умови

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов не виключає проведення контрнаступу ЗСУ вже цього року.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню ARD.

За його словами, це залежатиме від просування чеської ініціативи “Снаряди для України”,  яка передбачає закупівлю сотень тисяч артилерійських боєприпасів, яких гостро не вистачає на фронті. Як і артилерійських систем.

“Поки я цього не бачу. Без тривалої підтримки Україні буде “катастрофічно важко”, — наголосив Буданов.

Втім, керівник ГУР назвав ситуацію на фронті “складною, але контрольованою”.

Він також очікує посилення оборонної промисловості Європи вже цього року — зокрема,  сподівається, що саме європейські партнери компенсують затримку допомоги від США.

Також Буданов підтвердив раніше зроблену президентом України Володимиром Зеленським заяву, що наступ російських військ очікується наприкінці травня — на початку літа.

“Ми очікуємо посилення російських наступальних дій наприкінці весни і на початку літа, особливо в районі Донбасу. Трохи просунуться в бік Часового Яру. Рухатимуться в бік  Покровська”, — розповів керівник ГУР.

Читайте також:
Зеленський прозвітував про стан готовності оборонних фортифікацій для захисту від наступу російських військ

Зеленський розповів, чого Україні не вистачає для контрнаступу, і прокоментував затримку допомоги від США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна