Росія готує контрнаступ наприкінці травня: Зеленський сказав, що може кардинально змінити ситуацію на фронті

Нові контрнаступальні дії російські війська планують на початок літа або кінець травня цього року.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції в рамках форуму  “Україна. Рік 2024” 25 лютого.

“Нам буде складно в березні — квітні. Ми будемо проходити період різних хвиль: і політичних, і фінансових, і різного тиску. Росія буде готувати контрнаступальні дії на початку літа або в кінці травня, якщо зможуть. Вони будуть готуватися”, — сказав президент.

Зеленський також наголосив, що й українські війська готуватимуться до бою.

“Ми будемо готуватися до бою. Я вважаю, що їхній наступ, який почався 8 жовтня, не приніс жодного результату. Ми зі свого боку підготуємо наш план”, — зазначив він.

За його словами, переломним моментом стануть вибори у США, після чого стане ясно, що буде далі.

Окрім цього, президент наголосив, що кардинально змінити ситуацію на полі бою зможе більша кількість ЗРК Patriot.

“Якби ці системи ми могли б застосувати ближче до лінії фронту, вони б до нас не підійшли. Вони б відступили. Ми б зламали їхні лінії оборони і пішли би вперед. Десять Patriot кардинально змінили б ситуацію. Це не означає, що все вирішують системи Patriot. Я вам навів один приклад. Таких назв було б дві-три і був би кінець їхній обороні. Просто кінець”, — сказав Зеленський.

Читайте також:
Плани щодо контрнаступу українських військ Кремль отримав до його початку, — Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна