Прокуратура: удару по Одесі завдано “Іскандером” із касетним боєзарядом, РФ хотіла вбити якнайбільше мирних людей. ВІДЕО атаки

Росія ввечері 29 квітня атакувала Одесу балістичною ракетою “Іскандер” із касетним боєзарядом. Металеві фрагменти та уламки ракети розлетілися на 1,5 км від місця обстрілу, внаслідок якого загинуло 5 людей та понад 30 було травмовано.Серед постраждалих двоє дітей та вагітна жінка. П’ятеро поранених у вкрай важкому стані.

Про це у своєму Facebook 30 квітня повідомив генеральний прокурор Андрій Костін, оприлюднивши кадри удару.

Він наголосив, що це невибіркова зброя, використання якої може призвести до значних жертв серед цивільного населення.

“Слідство має підстави вважати, що рішення про використання саме такої зброї було ухвалено офіцерами ЗС РФ свідомо, аби вбити якнайбільше мирних українців“, – наголосив Костін.

“Розслідування триває. Знайдемо та покараємо тих, хто віддає злочинні накази про обстріли мирних українських міст”, – підкреслив він.

Обстріл Одеси 29 квітня та його наслідки

Увечері 29 квітня російські війська завдали ракетного удару по Одесі. Станом на 22-гу годину голова ОВА Олег Кіпер повідомив про п’ять смертей цивільних.

Фото: тг Олег Кіпер

“…Четверо людей загинули, також вбито собаку. Ще один чоловік помер внаслідок інсульту, який спровокувала атака. 32 людей поранені, 25 знаходяться у лікарнях, серед них двоє дітей та вагітна. Дівчинка, якій немає й пʼяти років, у вкрай важкому стані. Ще шестеро дорослих також в реанімації. Наші лікарі роблять все можливе і неможливе”, – написав Кіпер у телеграмі.

Керівник пресцентру Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук під час включення в ефір телемарафону розповів, що на місці російського удару по Одесі видно сліди шрапнелі, яку використовують для ураження живої сили противника. Імовірно, це був касетний боєприпас, додав Плетенчук.

Читайте також:
Серед поранених внаслідок атаки РФ по Одесі – екс-“регіонал” Сергій Ківалов. Жертв уже 4. ДОПОВНЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна