У великодньому посланні Папа Римський закликав до обміну полоненими між Росією та Україною у форматі “всіх на всіх”

Папа Римський Франциск висловив побажання про загальний обмін усіма полоненими між Росією та Україною у форматі “всіх на всіх”.

Про це він заявив під час традиційного великоднього послання Urbi et Orbi в неділю, 31 березня, повідомляє Vatican News.

“Мої думки передусім линуть до жертв численних конфліктів, що тривають у світі, починаючи від війни в Ізраїлі та Палестині, а також в Україні. Нехай же Воскреслий Христос відкриє дорогу миру для стражденного населення цих регіонів. Закликаючи до пошани принципів міжнародного права, висловлюю побажання про загальний обмін усіма полоненими між Росією та Україною: всіх на всіх!”, — сказав він.

Окрім цього, Франциск наголосив, що війна — це завжди “абсурд і поразка”.

“Не дозволяймо вітрам війни ще сильніше віяти над Європою та Середземномор’ям. Не піддаваймося логіці зброї та переозброєння. Мир ніколи не будується зброєю, а простягаючи один одному руки та відкриваючи серця”, — зазначив він.

Також у промові Папа Римський згадав війну між Ізраїлем та Палестиною, а також війну в Сирії та збройні конфлікти на Африканському континенті.

Читайте також:
Папа Римський заявив, що Україна “повинна мати мужність підняти білий прапор” і піти на переговори з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна