В ООН підтверджують: РФ у січні обстрілювала Харків ракетами з Північної Кореї

Під час обстрілу Харкова 2 січня були використані північнокорейські балістичні ракети серії Hwasong-11, що порушує ембарго на постачання зброї з КНДР.

Про це повідомили в доповіді спостерігачі ООН, передає “Інтерфакс-Україна”.

На початку квітня, за даними агентства, три спостерігачі за виконанням санкцій проти КНДР відвідали Україну, щоб оглянути уламки ракети, що впала, і не виявили жодних доказів того, що ця ракета була виготовлена Росією. Вони “не змогли самостійно визначити, звідки і ким було запущено ракету”.

Спостерігачі ООН заявили, що балістичні ракети серії Hwasong-11 вперше були публічно випробувані Пхеньяном у 2019 році.

Нагадаємо, на засіданні Ради Безпеки ООН у лютому США звинуватили Росію в запуску по Україні балістичних ракет, поставлених КНДР, щонайменше дев’ять разів.

Зазначається, що офіційно Північна Корея перебуває під санкціями ООН через розвиток виробництва балістичних ракет і ядерних програм із 2006 року, і з роками ці заходи посилювалися.

Читайте також:
СБУ знайшла підтвердження, що РФ б’є по Україні балістичними ракетами типу Hwasong-11 з КНДР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна