Заповнять дефіцит ракет: нові українські далекобійні БпЛА зможуть атакувати військові бази РФ на Уралі та в Заполяр’ї, — BILD

Україна незабаром застосує далекобійні дрони, які можуть атакувати Урал та Заполяр’я.

Про це повідомляє німецьке видання BILD з посиланням на власні джерела.

Як нагадує видання, днями ЗСУ вперше атакували безпілотниками цілі у Татарстані, які знаходилися за 1300 км від лінії фронту. Для одного з ударів використовувався український дрон UJ-22. Раніше вважалося, що його далекобійність становить 800 км.

“Очевидно, нова модифікація з додатковими паливними баками літає набагато далі”, — наголошує видання.

Для другої атаки застосовувався безпілотник, створений на базі українського надлегкого літака “Аеропракт A-22 “Летюча лисиця”.

За інформацією BILD, уже цього року Україна зможе застосовувати дрони з далекобійністю до 2000 км і більше. Саме вони заповнять дефіцит ракет середньої та великої дальності.

“Ракети залишилися у минулому. Дрони — це майбутнє”, — заявило джерело.

За його даними, до кінця року відразу 10 виробників поставлять ЗСУ дрони з далекобійністю до 2500 км, а київське КБ “Промінь” розробило безпілотник “Сокіл-3000”, який може пролетіти до 3300 км.

За розрахунками BILD, нова українська зброя зможе атакувати цілі, наприклад, у Мурманській області. Там розташовано близько 80 військових баз. Серед них аеродром “Оленья”, де базуються стратегічні бомбардувальники, які обстрілюють Україну.

Читайте також:
“Такі радощі будуть і в майбутньому”: ГУР про атаку на завод “шахедів” у Татарстані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна