По російських Єлабузі та Нижньокамську – атака дронів. А це за 1200 кілометрів від кордону з Україною. ВІДЕО

Безпілотники атакували російську Єлабугу (Татарстан) – ймовірно, є влучання в нафтопереробний завод. Об’єкт атаки знаходиться за 1200 км від кордону з Україною.

Про це пишуть та поширюють фото і відео низка російських телеграм-каналів і ЗМІ у вівторок, 2 квітня.

“РБК-Україна” з посиланням на джерела пише, що за цією атакою стоїть Головне управління розвідки Міноборони України.  Ціллю атаки у Татарстані став завод зі збірки “Шахедів”.

“Внаслідок удару є значні руйнування виробничих потужностей”, – сказав співрозмовник видання.

У спільноті InformNapalm публікують момент прильоту легкомоторного літака з вибухівкою по Єлабузі.

Зазначається, що, за однією з версій, були атаковані об’єкти НПЗ “Єлаз-Нафтопродукт”. За іншою версією – атаковані будівлі, що належать підприємству, на якому рашисти збирають “шахеди”. Інформація уточнюється.

“Об’єкт атаки знаходиться за 1200 км від кордону з Україною і невідомо, як 2 літаки безперешкодно подолали таку відстань та чи могли бути запущені безпосередньо з території РФ. Російські канали припускають, що це був пілотований легкомоторний літак, а не безпілотник і що пілот міг катапультуватись незадовго до спрямування літака на ціль. Хоча ця версія виглядає досить складною для виконання”, – припускають аналітики.

Телеграм-канал “Сота” пише, що удар був нанесений орієнтовно в 5:45 ранку.

На атаку вже зреагувала влада Татарстану.

“Сьогодні вранці на підприємства Татарстану в Єлабузі та Нижньокамську було здійснено атаку безпілотних літальних апаратів. Серйозних руйнувань немає, технологічний процес підприємств не порушений. У Єлабузі, на жаль, є постраждалі внаслідок руйнування приміщення. Їм надається вся необхідна допомога”, – йдеться в повідомленні.

“Сота” публікує кадри з, ймовірно, прильоту дрона по Нижньокамську.

Точне число постраждалих поки не відоме. Телеграм-канал “База”, наприклад, пише про п’ятьох постраждалих – серед них є неповнолітній.

Читайте також:
Голова уряду Татарстану у вигнанні Рафіс Кашапов: Сьогодні більшість татар проголосувала б за свою незалежність

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.