Викрити проросійську мережу впливу Медведчука на євродепутатів у Чехії допомогла СБУ, — ЗМІ

Напередодні виборів до Європейського парламенту контррозвідка Чехії викрила в Празі проросійську мережу впливу на євродепутатів, за якою стояв колишній народний депутат України, проросійський олігарх Віктор Медведчук. Допомогла у викритті Служба безпеки України.

Про це повідомляє “РБК-Україна” з посиланням на власні джерела.

Проросійська мережа платила політикам гроші за вихваляння Росії, а також Путіна в європейських медіа. Також депутати повинні були публікувати антиукраїнські та антиєвропейські матеріали на сайті Voice of Europe. Це повинно було допомогти привести до Європарламенту якомога більше проросійських політиків.

Водночас зазначається, що сайт Voice of Europe було запущено Медведчуком та колишнім генеральним продюсером телеканалу “112 Україна” Артемом Марчевським.

Як писала “Новинарняраніше, уряд Чехії на засіданні 27 березня вніс Медведчука, Марчевського та Voice of Europe до національного санкційного списку.

Європейські депутати висловили занепокоєння результатами розслідування чеських спецслужб і вимагають ретельного розслідування щодо російського впливу.

Читайте також:
Британія розширила санкції проти Росії: в списку Медведчук і головний акціонер “Лукойла”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна