Британія розширила санкції проти Росії: в списку Медведчук і головний акціонер “Лукойла”

Британія внесла до санкційного списку ще 206 російських фізичних і юридичних осіб, в тому числі санкції введені щодо затриманого напередодні українського нардепа Віктора Медведчука.

Про це вдень у середу, 13 квітня, інформує “Європейська правда”.

Санкції зосереджені на тих структурах, які підтримували окуповані території Донецької і Луганської областей.

“Після жахливих ракетних обстрілів мирних жителів на сході України ми сьогодні накладаємо санкції на тих, хто підтримує незаконні відокремлені регіони та є причетними до звірств проти українського народу”, – заявила глава МЗС Британії Ліз Трасс.

“Ми продовжимо націлюватись на всіх тих, хто допомагає і підтримує війну Путіна. З завтрашнього дня ми забороняємо імпорт російського чавуну та сталі, а також експорт квантових технологій та передових матеріалів, яких так потребує Путін. Ми не будемо спочивати, наша місія – зупинити військову машину Путіна на ходу” – наголосила урядовиця.

Серед тих, чиї активи підлягають замороженню, є український нардеп Віктор Медведчук, затриманий напередодні, а також російський нафтовий магнат і головний акціонер “Лукойла” Вагіт Алекперов, чиї статки в минулому році оцінювалися в 25 млрд доларів.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 49 – 13.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна