Чехія ввела санкції проти Медведчука

Уряд Чехії на засіданні 27 березня вніс до національного санкційного списку Віктора Медведчука, а також пропагандиста родом з України Артема Марчевського та прокремлівський сайт правого спрямування Voice of Europe.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на чеські ЗМІ у середу, 27 березня.

Як повідомив на брифінгу прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала, національний санкційний список поповнився двома фізичними та однією юридичною особами.

Йдеться про політика та бізнесмена Віктора Медведчука, компанію Voice of Europe та політика, медіапродюсера і пропагандиста Артема Марчевського.

Як пояснив Фіала, ці санкції покликані вдарити по проросійській мережі, яка намагалася розвинути операцію впливу в його країні, що “потенційно могло мати серйозний вплив на безпеку Чехії та Європейського Союзу”.

Медведчук, за словами Фіали, керував низкою мереж впливу з Росії та особисто пов’язаний з російським лідером Владіміром Путіним.

“У Чехії він використовує компанію під назвою Voice of Europe, яка є юридичною особою в списку санкцій”, – сказав він, додавши, що в цій діяльності також бере участь згаданий Артем Марчевський.

Фіала зазначив, що діяльність проросійської групи виходить за межі Чехії та демонструє довготривалі зусилля Росії впливати на демократичні процеси в Європі.

Читайте також:
Британія розширила санкції проти Росії: в списку Медведчук і головний акціонер “Лукойла”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна