Міністри ЄС остаточно погодили 5 мільярдів євро військової допомоги для України. Зеленський дякує

У понеділок, 18 березня, Рада міністрів закордонних справ ЄС остаточно схвалила рішення про виділення додаткових 5 мільярдів євро на військову підтримку України в рамках Європейського фонду миру.

Про це повідомляється на сайті МЗС України.

У засіданні також брав участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він подякував колегам, а також висловив окрему вдячність Чехії за ініціативу із закупівлею артилерійських боєприпасів для України та всім країнам — членам Європейського Союзу, які зробили внески.

“Закликаю тих, хто ще міркує над внесками, зробити їх якнайшвидше. Це стосується не лише чеської ініціативи, але й кількох інших подібних ініціатив. Кожен день має значення”, — заявив Кулеба.

Міністр також зауважив, що наразі українські військові є «єдиною лінією європейської оборони» проти російської агресії.

“Український солдат — єдина надія Європи на збереження миру. Не повинно бути жодних обмежень чи затримок у забезпеченні українських військових усім, чого вони потребують, щоб зламати хребет російським окупаційним військам на українській землі”, — сказав він.

За виділені кошти подякував президент України Володимир Зеленський.

“Хочу сьогодні подякувати керівництву Євросоюзу та всім державам-членам за створення нового Фонду допомоги Україні в межах Європейського фонду миру. Обсяг – 5 мільярдів євро, які підуть на підтримку наших оборонних дій цього року. Очікуємо також, що цей Фонд стане складовою загальної безпекової угоди між Україною та Євросоюзом”, – сказав він у вечірньому зверненні.

Читайте також:
Замість обіцяного мільйона: Євросоюз до березня передасть ЗСУ 500 тисяч артснарядів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна