Замість обіцяного мільйона: Євросоюз до березня передасть ЗСУ 500 тисяч артснарядів

Європейський Союз до березня цього року передасть Україні  понад 500 тисяч артилерійських снарядів замість мільйона, який обіцяли навесні 2023 року.

Про це заявив очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель після зустрічі міністрів оборони країн ЄС, пише “Європейська правда” 31 січня.

“Від минулого березня до сьогодні, до початку цього року ми поставили 330 тисяч боєприпасів. Отже, ми маємо третину мети, головним чином це снаряди, взяті з наявних запасів. До березня я очікую, що ця цифра зросте на понад 200 тисяч, таким чином досягнувши 524 тисячі. Це буде більше від половини від мети”, – зазначив Боррель.

Він наголосив, що “європейська оборонна машина працює і до кінця року плановані постачання перевищать мільйон снарядів”. А ситуація з постачаннями буде покращуватися у найближчі місяці.

Та додав, що з початку повномасштабної війни проти України європейські виробничі потужності зросли на 40%: “Сьогодні європейські виробничі потужності для боєприпасів складають мільйон снарядів на рік. Але до кінця року ця цифра складе 1,4 млн снарядів”.

Читайте також:
Україна цьогоріч отримає від країн ЄС військову допомогу на мінімум €21 млрд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна