Росія розконсервувала до 40% своїх “найкращих танкових резервів”, — ISW

Росія розконсервувала від 25 до 40 відсотків своїх танкових стратегічних резервів.

Про це йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

За словами старшої наукової співробітниці програми “Росія і Євразія” Фонду Карнегі за міжнародний мир Дари Массікот, Росія, найімовірніше, вивезла зі стратегічного резерву найкращу техніку, а на складах все ще зберігається “гірша” і “непридатна до експлуатації”.

Також вона зазначає, що  “залишки російських запасів скоротяться протягом наступних кількох років”, якщо Росія збереже нинішній темп військових операцій.

Як наголошують в Інституті вивчення війни, перевірити точну кількість розконсервованої техніки не можна, проте звіти про “виробництво” російських танків за останні роки здебільшого відображають відновлені й модернізовані танки, взяті зі сховищ, а не нове виробництво.

Також аналітики підкреслюють, що Росія може зіткнутися з дефіцитом техніки, якщо її поточний рівень втрат залишиться на теперішньому рівні чи прискориться, а поточний рівень виробництва нової техніки залишиться незмінним.

Читайте також:
Спроба прориву російських військ означатиме для них великі втрати: британська розвідка пояснила наслідки будівництва Україною фортифікацій на фронті

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.