Російські хакери зламали супутниковий сигнал “Інтера” та StarLightMedia і транслювали парад у Москві

Російські хакери зламали супутниковий сигнал каналу “Інтер” та групи каналів StarLightMedia і запустили трансляцію параду в Москві на Червоній площі.

Про це пише “Детектор медіа”.

Цю інформацію виданню підтвердили Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. Крім того, відповідні відео почали з’являтися у Telegram-каналах.

Невдовзі сигнал каналів вдалося відновити. Трансляція російського параду тривала з 10:00 до 10:18.

Однак після відновлення мовлення російські хакери знову продовжували втручатись у сигнал українських телемовників. Канали StarLight Media зазнали вже трьох атак.

За інформацією StarLight Media, після відновлення мовлення об 11:27 знову розпочалось втручання в супутниковий сигнал, об 11:29 SES вимкнув сигнал на супутнику. О 12:43 трансляцію каналів увімкнули. Однак о 12:51 розпочалась нова атака та  підміна контенту. Тому трансляцію о 12:55 знову вимкнули.

Як розповів “Детектору медіа” голова правління НСТУ Микола Чернотицький, хакерської атаки зазнав також Суспільний мовник. Росіяниглушили сигнал і робили спробу підмінити контент на трансляцію параду. Сигнал Суспільного у форматі SD на супутнику вимкнений.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна