Україна отримає від Швеції €28 млн на підтримку обороноздатності

Уряд Швеції доручив Збройним силам країни перерахувати 28 мільйонів євро на підтримку обороноздатності України.

Про це 9 травня повідомила пресслужба швецького уряду.

18 мільйонів євро нададуть трьом коаліціям сил і засобів в рамках контактної групи з питань оборони України (формат “Рамштайн”), а 10 мільйонів євро – фонду НАТО для України.

“Ми продовжуємо підтримувати Україну і робитимемо це стільки, скільки буде потрібно. Шведська підтримка поступово  використовуватиметься для закупівлі нового обладнання у промисловості для передачі Україні. За допомогою цих коштів ми можемо посилити обороноздатність України у сфері безпілотників, розмінування та посилення спроможностей ВМС України”, – заявив міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

Згідно з дорученням уряду, п’ять мільйонів євро планують виділити коаліції з розмінування, три мільйони євро – коаліції з морської безпеки, і ще 10 мільйонів Швеція надасть коаліції дронів.

Читайте також:
Данія виділяє Україні новий пакет допомоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна