“ПЖ” розпочинає проєкт “Драйв розвідки”: треба 15 мільйонів для морської піхоти

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» спільно з групою компаній VIDI розпочали проєкт «Драйв розвідки». Його мета — зібрати 15 мільйонів гривень на 5 командних пунктів управління безпілотними літальними апаратами для бригад Морської піхоти ЗСУ.

Про це в четвер, 22 лютого, повідомили комунікаційники фонду.

Ідеться про спеціально обладнані прохідні мікроавтобуси з робочими місцями для пілотів, які спроєктували фахівці Фонду з урахуванням досвіду і побажань військових. Вони підвищать мобільність, безпеку та зручність екіпажів, які шукають ворожі цілі і коригують вогонь по них. Підійдуть для роботи з будь-яким розвідувальним БпЛА — «ШАРК», «Лелека-100», «Фурія», «Валькірія», FlyEye, ACS-3 тощо.

«Аеророзвідники потребують не тільки безпілотників, а й командних пунктів управління. Відповідно до запитів військових, фахівці Фонду їх розробили. Разом з VIDI запускаємо збір на п’ять таких спеціально обладнаних автівок. У машини встановимо, зокрема, монітори, засоби живлення, а також системи опалення та кондиціонування для комфортної роботи екіпажів БпЛА за будь-якої погоди. Це підвищить їхню ефективність», — говорить директор операційного департаменту «Повернись живим», керівник проєкту Максим Зінчук.

Командні пункти дозволять швидко переміщатися між різними ділянками фронту для їх підсилення. Також розширять вибір точок, з яких зможуть працювати військові.

Підтримати проєкт «Драйв розвідки» можна переказом на спецрахунок  або донатом на «монобанку».

Читайте також:
“Чорноморського флоту буде менше”: в Україні оголосили великий збір на 35 морських дронів Sea Baby

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.