“Чорноморського флоту буде менше”: в Україні оголосили великий збір на 35 морських дронів Sea Baby

Фандрейзингова платформа UNITED24, Олег Гороховський та monobank, волонтери Сергій Стерненко й Ігор Лаченков оголосили збір на 35 морських дронів Sea Baby для СБУ. Потрібно зібрати 297,5 млн гривень.

Про це повідомив віцепрем’єр Михайло Федоров у четвер, 22 лютого.

Він закликав долучитися до збору і допомогти нищити кораблі, з яких росіяни обстрілюють українські міста. Він нагадав, що морські безпілотники вже змінили ситуацію в Чорному морі.

“Чорноморського флоту буде менше”, – наголосив він.

За перші хвилини збору вдалося зібрати мільйон гривень, а станом на 10:20 зібрали вже 8,5 млн гривень. З них один мільйон “докинула” Нова пошта, повідомив Стерненко.

Серед усіх учасників збору розіграють 36 карток mono+aurora. На 35 картках лежить по 100 000 грн – виграти таку можна за внесок від 100 грн. Ще на одній лежить мільйон гривень – виграти його можна за пожертву від 1000 грн. За внесок 8,5 млн грн можна дати човну ім’я.

У 2022-2023 морські дрони СБУ Sea Baby уразили дев’ять російських суден та символ окупації – Кримський міст.

Sea Baby несе 850 кг вибухівки, йде до 90 км/год на відстань 1000 кілометрів.

Читайте також:
Росіяни хочуть відтворити український дрон SeaBaby з уламків, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна