Нічна атака російських окупантів: били по прибережній смузі інфраструктури та агропромислових об’єктах, є влучання і постраждалі

У ніч на 11 лютого російські окупанти здійснили чергову масовану дронову атаку. Напружена робота підрозділів протиповітряної оборони тривала понад 5,5 годин, внаслідок чого було збито 40 із 45 “шахедів”. Проте є і влучання.

Як повідомили в Силах оборони півдня України, пріоритетом ворога знов була прибережна смуга інфраструктури та агропромислові об’єкти. Через влучання в один з них у Миколаєві спалахнула пожежа, вибуховою хвилею пошкоджено навколишні житлові будинки, приватний автотранспорт місцевих мешканців, адмінбудівля та газогін. Попередньо відомо про одного пораненого цивільного. Як повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, у нього стан середнього ступеня тяжкості. Чоловіку надається вся необхідна медична допомога.

Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, вночі оборонці неба збили два ворожі безпілотники у Дніпровському районі Дніпропетровщини. Через падіння уламків виникла пожежа, яку оперативно загасили. Поранений 39-річний чоловік. Його стан задовільний, лікуватиметься вдома.

Як повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв, на Київському напрямку під час чергового відбиття удару БПЛА типу “Shahed-136/131” 5 з 10 знищених Силами оборони цілей було збито мобільними вогневими групами, що озброєні зенітними гарматами та великокаліберними кулеметами.  За словами начальника Київської ОВА Руслана Кравченка, на Київщині завдяки вдалій роботі наших мобільно вогневих груп влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не зафіксовано. Внаслідок падіння уламків дронів на території одного з підприємств виникла пожежа. Пошкоджені складські приміщення, СТО, ангар, адмінбудівля підприємства, легковий автомобіль та навантажувач. Пожежа, що виникла на місці падіння уламків, оперативно ліквідована. Жертв та постраждалих серед населення немає. Всі оперативні групи продовжують фіксувати наслідки нічної атаки.

Як повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко, під час повітряної тривоги на Житомирщині відбулося падіння уламків дрона-камікадзе на території одного з населених пунктів області. Жертв та постраждалих немає.

За словами голови Черкаської ОВА Ігоря Табуреця, над Черкащиною ППО знищили два “шахеди”. Люди не постраждали. Руйнацій інфраструктури теж немає. Триває обстеження території.

Читайте також:
Росія запустила 45 “шахедів” по дев’яти областях: 40 знищила ППО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна