“Книжковий Арсенал” оголосив дати проведення

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» оголосив, що цьогоріч захід триватиме з 30 травня до 2 червня. Подія відбудеться вже удванадцяте.

Про це повідомили на сайті фестивалю в середу, 7 лютого.

Вже традиційно захід складатиметься з програмної частини та книжкового ярмарку на першому поверсі «Старого арсеналу».

Операторами продажу книжок організатори запрошують окремі видавництва та книгарні у секції «Арткнига», «Художня книга», «Нон-фікшн», «Література для дітей і підлітків» та «Мальописи». Зазначається, що цьогоріч у фокусі будуть книги про війну, видані після 2014 року, видання створені ветеранами та учасниками війни, а також  членами їхніх родин. Крім ярмарку, їх окремо представлять у просторі «Вітрина новинок».

У програмі цьогорічного «Книжкового Арсеналу» заплановані події у межах фокус-теми фестивалю, літературної програми, програми для дітей та підлітків, спецпрограми від українського «PEN», а також професійні події для видавців.

Окрім того, зі спеціальною програмою «Книжковий Арсенал» відвідає літературний фестиваль-гість «П’ятий Харків». Це буде програма у співпраці та за кураторства Харківського літературного музею.

Лекції, дискусії, перформанси та поетичні читання відбудуться на п’яти сценах фестивалю. Також заплановані виставкові мистецькі проєкти від сучасних митців.

Генеральна директорка «Мистецького арсеналу» Олеся Островська-Люта наголосила, що культура допомагає формувати міжнародну коаліцію на підтримку України.

«Однак справа не лише в цьому. З нещодавньої історії нам, українцям, чудово відомо, до чого призводить анігіляція культурного життя: занепаду оригінальної думки, втрати політичної суб’єктності, перетворення пережитої трагедії на руйнівну травму. Ми не можемо собі цього дозволити. Нам не можна зупиняти осмислення нашої дійсності, творення нового, експерименту з ідеями і формами — всього того, що і є культурою. “Книжковий Арсенал” займається саме цим — створює живильне середовище, в якому народжується нове і важливе, де обговорюється складне і гоїться болюче», — заявила вона.

«Книжковий Арсенал» вже розпочав приймання заявок на участь у події, кінцева дата — 29 лютого 2024 року. Задля безпеки учасників ярмарку та подій у Мистецькому арсеналі доступне найпростіше укриття.

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» у 2011 році заснував національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал». Подія є однією з найбільш впливових літературно-мистецьких заходів Східної Європи. У 2020 році фестивалю не було через пандемію, а у 2022 — через війну.\

Читайте також:
75-й Франкфуртський книжковий ярмарок: Україна представляє понад 500 книг 43 видавництв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна