75-й Франкфуртський книжковий ярмарок: Україна представляє понад 500 книг 43 видавництв

Український стенд, представлений на 75-му Франкфуртському книжковому ярмарку, містить понад 500 книг від 43 видавництв.

Про це інформує пресслужба МКІП у четвер, 19 жовтня.

Як повідомляють організатори, стенд України займає близько 200 квадратних метрів, ним опікуються Український інститут книги, Goethe-Institut, Мистецький Арсенал та Український Інститут.

Українське представництво включає програму заходів під гаслом «Крихкість існування» за участі українських авторів, перекладачів та інтелектуалів. Серед авторів та гостей – Ірина Цілик, Максим Яковлєв, Катерина Міхаліцина, Анна Новосад, Юлія Козловець, Альона Каравай, Вахтанг Кебуладзе, Світлана Ославська, Оксана Забужко, Ярина Чорногуз. Запропоновані для дискусій теми — «Війна та читання», «Жіночі голоси з України у світ», «Нюанси перекладу: література навколо війни» та «Креативна Європа: можливості для українських видавців», вразливості та знищенні природи та навколишнього середовища під час війни тощо.

Більшість виступів українських учасників цьогорічного ярмарку відбудеться в рамках проєкту «Німецька та українська книжкова та літературна індустрії в діалозі», який фінансується Державним міністром культури та ЗМІ Німеччини. Проєкт використовує серію індивідуальних проектів для підтримки роботи українських авторів, видавців і медіа-професіоналів, а також для сприяння знанням і розумінню в Німеччині культури та історії України.

75-й франкфуртський книжковий ярмарок – Frankfurter Buchmesse – проходитиме 18-22 жовтня під гаслом «Людство під час кризи», проти війни та насильства.

Читайте також:
Віртуальний портал Музею книги і друкарства України: збережена спадщина – одне з джерел перемоги над рашизмом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна