Призначена для захисту від НАТО: в ISW пояснили, чому російська ППО погано прикриває Ленінградську область

Російська система протиповітряної оборони погано прикриває Ленінградську область, особливо від ударів з півдня, адже, найімовірніше, вона призначена для захисту від НАТО.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

21 січня російське інсайдерське джерело заявило, що російська ППО прикриває Ленінградську область погано і вказало, що вона, ймовірно, не готова захищати від ударів із півдня.

“Російські системи протиповітряної оборони у регіоні, швидше за все, розташовані для захисту від ударів із північного заходу та заходу, оскільки Росія історично створювала свою ППО в цьому районі для захисту від гіпотетичних атак НАТО”, – пише ISW.

У звіті зазначено, що російські військові нині реформують Ленінградський військовий округ (ЛВО) з метою підготовки до потенційної майбутньої війни з НАТО і, можливо, розміщують військові сили та засоби вздовж кордону з членами НАТО.

ISW зауважує, що українські удари по Ленінградській області можуть спонукати російські сили передислокувати системи ППО малої дальності вздовж ймовірних маршрутів польоту українських безпілотників для захисту потенційних цілей стратегічного значення.

“Російські війська, які використовують системи малої дальності, такі як “Панцир”, можуть бути не в змозі покрити всі важливі потенційні цілі в Ленінградській області без перекидання додаткових систем у цей район, а продовження українських ударів у глибокому тилу Росії може посилити тиск на російську протиповітряну оборону загалом”, – підсумовують аналітики.

Читайте також:
У чотирьох областях РФ вночі лунала “бавовна”: серед об’єктів атаки — нафтовий термінал і завод, де збирають “Панцирі”
Після атаки українськими безпілотниками російський завод “Новатек” припинив роботу, — Bloomberg

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна