Святять паски в окопах, розігрують в “ю-зе-фа” найсмачніші шматки і відвідують зруйновані росіянами церкви: українські військові показали, як святкують Великдень

Українські військові навіть на передовій святкують Великдень — з пасками та крашанками.

Світлинами та відео святкування Воскресіння Христового 5 травня діляться в соцмережах.

Для бійців 95-ї окремої десантно-штурмової бригади великодню службу провели прямо в окопі. Відповідне відео вони виклали в Telegram.

“Це свято дає силу і надії в те, що наша боротьба не є даремною. Це свято дає віру в перемогу, адже апостол Павло каже: “Не будьте, як ті, що надії не мають… Нехай віра та надія в нашу перемогу буде з усіма вами, а Господь благословить вас”, — зазначив капелан під час богослужіння.

Бійці 10-ї окремої гірської десантно-штурмовох бригади показали, як їхній боєць у свято відвідує храм у Богородичному жіночому скиту Святогірської лаври на Донеччині, повністю зруйнований внаслідок обстрілів російськими військами 19 травня 2022 року.

У Державній прикордонній службі показали, як військові грають у гру “Камінь-ножиці-папір” (або ж “ю-зе-фа”) за право з’їсти найсмачнішу частину паски — верхівку.

Військові 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону відвідали великоднє богослужіння.

Нацгвардійці у різних містах привітали побратимів, які проходять лікування у медичних закладах — принесли їм великодні смаколики.

“Якщо у вас є знайомі, які проводять свята у шпиталях, або сім’ї, які втратили через російську агресію рідних, не забудьте підтримати їх. Наше майбутнє залежить від кожного з нас. Ніхто не має лишатися з горем наодинці. Наша сила починається із єднання”, — зазначають в НГУ.

Бійці 72-ї окремої механізованої бригади зачитали вірш-молитву, в якій звернулися до Бога і попросили миру.

Бійці 47-ї окремої механізованої бригади підготували вибухові “святкові привітання” для окупантів.

“Святкове поєднання плат Беспалого та яєць Бертолета Христос воскрес, а окупанти, після зустрічі з нашими дронами-камікадзе — ні! З Великоднем друзі! Разом до перемоги!”, — написали вони.

Фото святкування військовими цьогорічного Великодня виклали й на фейсбук-сторінці Генштабу ЗСУ.

Читайте також:
“Як би нам не було важко, ми знаємо, що після найтемнішої ночі приходить день”: Сирський, Умєров і Олещук звернулися до українців у Великдень

“У Бога на плечі – шеврон з українським прапором: з таким союзником життя точно переможе”: Зеленський привітав українців з Великоднем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна