Після атаки українськими безпілотниками російський завод “Новатек” припинив роботу, — Bloomberg

Після атаки українськими безпілотниками нафтового термінала морського торговельного порту в селищі Усть-Луга Ленінградській області, що належить заводу “Новатек”, він припинив свою роботу.

Про це пише видання Bloomberg з посиланням на інформацію компанії “Новатек”.

“За повідомленням “Новатек”, завод з переробки газового конденсату в Усть-Лузі припинив усі технологічні операції. Постраждалих немає”, — зазначає видання.

Завод займається переробкою стабільного газового конденсату на лігроїн (naphtha), а також відвантажує нафтопродукти на зовнішні ринки. Він розташований у прибережній зоні, поряд зі спеціалізованим терміналом, де зберігається продукція. У 2022 році підприємство переробило майже 7 млн тонн газового конденсату.

Як повідомляла “Новинарняраніше, вночі 21 січня у районі нафтового терміналу морського торговельного порту в селищі Усть-Луга Ленінградській області, який належить компанії “Новатек”, пролунали два потужні вибухи, після чого виникла масштабна пожежа. Компанія є одним з найбільших виробників скрапленого природного газу (СПГ) у світі та одним із найбільших експортерів російського СПГ і належить другу президента РФ Володимира Путіна Геннадію Тимченку. З підприємства евакуювали 150 працівників.

Пізніше джерела в СБУ підтвердили “24 каналу”, що пожежа — результат атаки дронів Служби безпеки України, і зазначили, що нафтовий термінал “Усть-Луга Ойл” в Ленінградській області — це важливий обʼєкт для ворога. Там переробляють паливо, яке, зокрема, постачається і для російської армії.

Як повідомив згодом голова Кінгісеппського муніципального району Ленінградської області Юрій Запалатський, пожежу на терміналі “Новатек” вдалося локалізувати лише близько 14:00 за місцевим часом.

Читайте також:
У чотирьох областях РФ вночі лунала “бавовна”: серед об’єктів атаки — нафтовий термінал і завод, де збирають “Панцирі”

ГУР атакувало російський авіаційний завод у Смоленську: є влучання, — джерела

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна