Військового аналітика Дикого в Києві атакували противники мобілізації: про що свідчить перепалка

Група ідейних противників мобілізації, які представилися “ініціативою громади з відновлення конституційного ладу”, влаштували провокацію проти військового аналітика Євгена Дикого, заблокувавши його в кафе та влаштувавши перепалку.

Про це Євген розповів у фейсбуці ввечері в суботу, 20 січня, назвавши їх “ватною агентурою”.

“Сидимо в кафе з побратимами, обговорюємо нагальні потреби їхніх підрозділів. На щастя, нас аж п’ятеро, а то ще хтозна, як би обернулось….

До кафе строєм заходять восьмеро здорових мужиків призовного віку, в супроводі однієї тітоньки типового «довколалаврського» вигляду. Досить грамотно перекривають вихід із зали, і під камеру починають провокувати:
«Це ви по телевізору кажете, що всі українці мають воювати на неоголошеній війні?»

«Не я, а Конституція України», – відповідаю, і чую цілу палку промову, сповнену російськими наративами.

Банда ухилянтів виявляється називає себе «антикорупційними активістами» та «ініціативою Київської міської територіальної громади з відновлення конституційного ладу», отак от ні більше і не менше.




Їх не влаштовує, виявляється, те, що «війна не оголошена» (а оголошення воєнного стану «це зовсім інше, і нікого не зобов’язує»), ну, а далі просто ллється потоком кремлівське лайно у повному нефільтрованому вигляді – «цю війну ведуть ж**и з обох боків, бо і Путін, і Зеленський – саме вони, це “організований ж**ами під проводом Зеленського геноцид етнічних українців», а всі хто закликає воювати за свою країну – «співучасники геноциду».
Виявляється, Київ не взяли за три дні не тому, що ми його боронили, а тому, і тільки тому, що «люди в чорних шляпах, які стоять довкола обох президентів, мали свої договорняки». А зараз, навпаки – «війну можна закінчити за п’ять днів, але оці самі в чорних капелюхах – заважають, бо то їхній бізнес та геноцид українців, щоб заселити ними спустошену землю».

Захищати нас, виявляється, повинні «ті, хто професійно служив в армії за наші гроші й отримував по півтора мільйона»…

Тітонька вставляє у загальний гнівний потік «захисників конституційного ладу та етнічної чистоти» сльозливі нотки про «діточок, які пішли на війну і там померли – так же ж не можна!». Ну, і, звісно ж, загальновідомий рефрен про «всіх женуть на м’ясо!».

У мене по ходу поцікавились етнічним походженням – довелось засмутити «расових борців» своїм козацьким родоводом. Але моє очевидне твердження про незаконність самого цього запитання та тим більше прив’язки етнічного до політичного зустріло цілий набір «аргументів» в стилі «протоколів мудреців Сіону». І так, за підсумками «діалогу» мене визначено як «агента Хабада»…

Коли зрозуміли, що навіть дуже знервовані ними бійці (а дехто з хлопців пару днів як приїхав на ротацію і таки сильно «смикався») все ж не ведуться і не починають на камеру бійку, а лише словами пояснюють паскудам, що ті працюють на Москву, банда так само організовано вийшла з кафе з виглядом переможців”.

Євген Дикий робить висновок, що “справа тут значно більша за особисті наїзди” на нього.

“Ми спостерігаємо вкрай небезпечне явище. Русня всерйоз налякалася, що ми зрештою зрушимо з місця воза мобілізації, і тоді «другій армії світу» таки настане давно омріяний кирдик. І наразі для зриву мобілізації розкривають всю свою протухлу «консерву», та навіть більше – пробують пасивний спротив ухилянтів під проводом професійної агентури перетворити на реальний активний опір проти держави”, – пише ветеран.

“Ухилянт, який сидить безвилазно вдома або їздить у багажнику в панічному страху повістки – то одне. А от бачена мною сьогодні банда агресивних ухилянтів, впевнених у своєму праві та накачаних кремлівськими тезами – зовсім інше.

Перетворити панічні дрижаки ухилянтів на «кач» ситуації та на коливання, які розхитують основи держави – типово в стилі руснявої гібридної війни, вони на такому не одну зграю собак з’їли. Свого часу їхні попередники більшовики зробили у своїй же імперії жовтневий переворот значною мірою силами банд дезертирів та ухилянтів від Першої світової.

Тож це кучкування та інституалізація ухилянтів під командою професійних провокаторів та з дрімучою чорносотенною ідеологією – зовсім не те, що не варте уваги та саме розсмокчеться”, – пише Дикий.

Оцінюючи представлення опонентів як “ініціатива Київської міської територіальної громади з відновлення конституційного ладу”, Дикий згадує про знайдений гуглом “законопроєкт під майже ідентичною назвою – «Постанова Верховної Ради України про відновлення конституційного ладу». Під «відновленням ладу» в проєкті мається на увазі повне та негайне відкриття кордону держави для всіх громадян. Автор законопроєкту – нардеп Дубінський, він же агент «Буратіно». «Совпадєніє? Нє думаю!» (с)” – зазначає аналітик.

“Ватна агентура, яка було зачаїлася на початку великої війни, піднімає голову весь останній рік, і тепер, схоже, має намір дати нам у тилу свій «паслєдній і рєшитєльний [бой]». Тут все так само, як на фронті – або ми їх, або вони нас, третього варіанту нема”, – наголосив Дикий.

Читайте також:
Євген Дикий: Третє дихання, або Як нам перемогти. Лонгрід на 8 частин

“Філіжанка кави на губі, розкатаній до Криму”. Дикий і Шовкун: підсумки війни 2023, прогноз на 2024

Євген Дикий: Маємо разом створити умови для демобілізації військових, які воюють понад півтора року


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.