В ОГП підтвердили використання Росією ракет з КНДР проти України

Офіс Генерального прокурора отримав перші докази використання Росією ракет з Північної Кореї на війні проти України.

Про це заявив Генеральний прокурор Андрій Костін в ефірі “Суспільне.Спротив” 11 січня.

“Результати попередньої науково-технічної експертизи підтверджують, що випущена 2 січня по центральній частині Харкова ракета є ракетою малої дальності, яка розроблена Північною Кореєю”, – зазначив він.

Аналогічних висновків дійшли також військові експерти із міжвідомчої робочої групи при Офісі генпрокурора. Фахівці були на місці “прильоту” та здійснили попередній огляд та аналіз частин ракети. Зараз триває комплексна комісійна експертиза, яка має остаточно підтвердити цей факт.

“Ми також працюємо над виявленням інших фрагментів боєприпасів, які були виявлені на місцях нещодавніх атак на Харківщині та Одещині”, — заявив Костін.

Та додав, щоби підтвердити дані про походження зброї, якою атакують Україну, потрібна спільна системна робота прокурорів, слідчих та експертів.

Читайте також:
Білий дім: РФ 6 січня вдарила по Україні балістичними ракетами з КНДР
Повітряні сили поки не мають підтвердження використання РФ балістичних ракет із КНДР, – Ігнат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна