Повітряні сили поки не мають підтвердження використання РФ балістичних ракет із КНДР, – Ігнат

Повітряні сили поки що не мають інформації щодо застосування Росією балістичних ракет, придбаних у КНДР. Фахівці вивчатимуть уламки, щоб перевірити, які саме ракети росіяни використали.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

“Точно, що вони вдарили балістикою, а яка балістика і чия ракета будемо розбиратися. Поки що у нас немає даних, що були використані такі ракети. Заява була відповідна від Сполучених Штатів. Тому вивчати будуть фахівці певні якісь уламки й тоді вже можна буде казати, чи є такий факт або немає. Поки що не можу цього підтвердити”, – сказав він.

Ігнат також повідомив, що серед озброєння, яке є в Північній Кореї, багато чого радянського, багато технологій передав ще Союз.

“Можливо, навіть ідентичне. Тому очікувати чогось новішого навряд чи варто. Від того ж таки “Іскандера”, можливо, відрізняється чимось, але не надто”, – зазначив речник ПС.

Як писала “Новинарня“, неназвані американські чиновники в коментарі американським ЗМІ заявили, що РФ планує придбати балістичні ракети малої дальності в Ірану і вже отримує десятки балістичних ракет і пускових установок з Північної Кореї.

Пізніше таку інформації підтвердив і Білий дім. За словами представника Ради національної безпеки США Джона Кірбі, російські війська випустили по Україні 30 грудня принаймні одну з балістичних ракет, які надала КНДР. Сполучені Штати піднімуть це питання в Раді безпеки ООН.

Кірбі також зауважив, що Іран ще не постачав Росії балістичні ракети малої дальності, але Вашингтон вважає, що Росія має намір придбати ракетні системи в Ірану.

Читайте також:
Хакери з Північної Кореї зламали комп’ютери виробника крилатих ракет РФ, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.