Білий дім підтверджує: Північна Корея нещодавно надала Росії балістичні ракети і пускові установки

Північна Корея нещодавно надала Росії балістичні ракети і пускові установки для використання Москвою у війні проти України.

Про це заявив представник Ради національної безпеки Джон Кірбі журналістам у четвер, 4 січня, з посиланням на розсекречені дані розвідки, , передає “Радіо Свобода”.

З його слів, Сполучені Штати піднімуть це питання в Раді безпеки ООН.

За словами Кірбі, російські війська випустили принаймні одну з цих балістичних ракет по Україні 30 грудня.

Він також зауважив, що Іран ще не постачав Росії балістичні ракети малої дальності, але Вашингтон вважає, що Росія має намір придбати ракетні системи в Ірану.

Раніше сьогодні видання The Wall Street Journal повідомило з посиланням на неназваних американських чиновників, що Росія планує придбати балістичні ракети малої дальності в Ірану і вже отримує десятки балістичних ракет і пускових установок від Північної Кореї, що викликає «глибоке занепокоєння» в адміністрації президента США.
За повідомленням, КНДР вже розпочала поставки для російських військових. Про які саме системи йдеться – видання не уточнює.

Читайте також:
КНДР закриває посольства по всьому світу заради продажу зброї Росії, – Bloomberg

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна