Іран розробив нову модифікацію “шахеда” і готовий надати РФ балістичні ракети, – ISW

Іран розробив нову модифікацію ударного безпілотного літального апарату “шахед” для використання російськими військами проти України і близький до надання Росії балістичних ракет і систем класу “земля-земля”.

Про це йдеться в огляді американського Інституту вивчення війни (ISW) за 10 січня.

“Іран розробив вибуховий і розвідувальний безпілотник Shahed-107 і запропонував РФ кілька одиниць за більш ніж $2 млн. Джерело повідомило, що “Шахед-107” має дальність дії до 1500 км і оснащений передавачем прямої відеотрансляції. Нещодавно ISW виявила повідомлення про те, що російські війська запустили проти України нову модель “Шахед-238”, яка відрізняється від “Шахед-107”, – йдеться в повідомленні.

Представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив 4 січня, що російські чиновники продовжують зусилля із закупівлі балістичних ракет з Ірану.

За оцінками ISW, Росія, можливо, активізує зусилля із закупівлі балістичних ракет з-за кордону.

Водночас повідомляється, що комісар Європейського Союзу з внутрішнього ринку Тьєррі Бретон заявив, що ЄС зможе поставити Україні один мільйон снарядів до весни 2024 року, і що для ЄС “надзвичайно важливо” мати такі самі потужності з виробництва зброї, як і у РФ, і що ЄС може досягти цієї цілі протягом півтора-двох років.

Читайте також:
Білий дім підтверджує: Північна Корея нещодавно надала Росії балістичні ракети і пускові установки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна