У Сомалі бойовики захопили гелікоптер ООН з пасажирами

У Сомалі бойовики “Аш-Шабаб” захопили гелікоптер, який належить місії Організації Об’єднаних Націй, після того, як він приземлився на території, утримуваній озброєним угрупованням.

Про це в середу, 10 січня, повідомляє Al Jazeera.

Зазначається, що гелікоптер приземлився поблизу села Гадун у регіоні Галгадуд через технічну несправність. Представник ООН в сомалійській столиці Могадішо підтвердив інцидент із захопленням “Аль-Джазірі”.

Згідно з доповідною запискою, на борту було дев’ять пасажирів, включаючи військовослужбовців і стороннього підрядника. Шестеро з них були захоплені “Аш-Шабаб”, кільком пасажирам вдалося втекти.

“Всі польоти ООН тимчасово призупинені в цьому районі до подальшого повідомлення”, – зазначили в ООН.

Як повідомив агентству Reuters майор Хасан Алі, у гелікоптера виникла несправність невдовзі після вильоту з міста Беледуейне в центральній частині Сомалі.

“На борту перебували двоє сомалійців і кілька іноземців. Він також перевозив медикаменти і мав транспортувати поранених солдатів з регіону Гальгудуд”, – сказав він.

Співробітник ООН, який побажав залишитися неназваним, повідомив, що гелікоптер належав Місії ООН з надання допомоги в Сомалі (UNSOM), а до складу екіпажу входили п’ять іноземців.

Пов’язаний з Аль-Каїдою “Аш-Шабаб” веде повстанську боротьбу проти сомалійського уряду з 2006 року, намагаючись встановити своє правління, засноване на суворому тлумаченні ісламського шаріату.

Хоча з середини 2010-х років уряду вдалося витіснити бойовиків з кількох територій, “Аш-Шабаб” контролює значні території на півдні і в центрі Сомалі і продовжує нападати на цивільне населення та військові об’єкти.

Читайте також:
Теракт у столиці Сомалі: щонайменше 100 загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна