Теракт у столиці Сомалі: щонайменше 100 загиблих

Щонайменше 100 людей загинули і ще 300 отримали поранення внаслідок теракту у столиці Сомалі Могадішо, де 29 жовтня два заміновані автомобілі вибухнули біля будівлі міністерства освіти.

Про це вранці в неділю, 30 жовтня, повідомив президент Сомалі Хасан Шейх Мохамуд, інформує Reuters.

“Там були матері з дітьми на руках, батьки із захворюваннями, студенти, яких відправили вчитися, бізнесмени, які боролися за життя своїх сімей”, – сказав Хасан Шейх Мохамуд, який відвідав місце вибуху.

Станом на ранок неділі жодне угруповання не взяло на себе відповідальності за цей теракт, хоча президент звинувачує ісламістське угруповання “Аль-Шабаб”. За даними Reuters, воно зазвичай уникає брати на себе відповідальність за напади, які призводять до великої кількості жертв.

Вибухів було два. Після того, як пролунав перший, на місце події приїхали карети швидкої допомоги й зібралися люди, щоб допомогти постраждалим. Невдовзі після цього було підірвано друге заміноване авто.

За словами президента Мохамуда, названа ним кількість жертв неостаточна і може зрости.

Напад у Могадішо стався в день, коли президент, прем’єр-міністр та інші високопосадовці зустрічалися, щоб обговорити розширення зусиль у боротьбі з тероризмом і особливо з угрупованням “Аль-Шабаб”.

У жовтні 2017 року на цьому самому місці вибухнула замінована вантажівка. Тоді в кінцевому підсумку загинуло 587 осіб.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна