Страшний теракт у столиці Сомалі забрав життя понад 270 людей. ФОТО. ОНОВЛЕНО

 

Кількість загиблих від потужного вибуху бомби в Могадішо, столиці Сомалі, зросла щонайменше до 276 осіб.

Ще не менш як 300 осіб отримали поранення в результаті теракту, скоєного в суботу, 14 жовтня, передає DW.

Президент країни Мохамед Абдуллахі Мохамед оголосив загальнонаціональну триденну жалобу за загиблими.

Також він закликав сомалійців відгукнутися на відчайдушне прохання лікарень здавати кров для поранених, серед яких багато людей із тяжкими опіками.

Фото: Getty Images

Як зазначають світові ЗМІ, вибух пролунав через дві доби після того, як до Сомалі для зустрічі з президентом прибув очільник Об’єднаного командування збройних сил США в зоні Африки, а міністр оборони та головнокомандувач армією Сомалі обоє подали у відставку без пояснення причин.

Начинена вибухівкою вантажівка вибухнула на одній із центральних вулиць міста, де розташовані урядові будівлі (зокрема й міністерство оборони), готелі й ресторани.

Руїни готелю, який опинився в епіцентрі вибуху. Фото: Reuters

Згодом ще один вибух пролунав у районі Мадіна – там загинуло двоє людей.

Станом на вечір 15 жовтня жодна організація не взяла на себе відповідальність за напад. Але уряд Сомалі звинувачує в ньому екстремістську групу “Аль-Шабаб”, пов’язану з “Аль-Каїдою”.

Цього року військові США посилили удари дронами та інші зусилля проти угруповання “Аль-Шабаб”, з якими також ведуть боротьбу сомалійські військові та понад 20-тисячні сили Африканського Союзу в Сомалі.

Читайте також:
Теракт у Пакистані: щонайменше 25 загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна