Повітряні сили не підтверджують збиття “шахеда” з реактивним двигуном

Повітряні сили поки не можуть підтвердити знищення ударного безпілотника Shahed-238 з реактивним двигуном. Такий дрон не знаходили.

Про це 9 січня речник Повітряних сил Юрій Ігнат сказав в ефірі телемарафону, його цитує “АрміяInform“.

“Не можемо підтвердити. Ми його не знаходимо. Хто знайшов – нехай підтверджує, показує та розповідає. Ми вже обговорювали, що Іран представив Shahed-238, чорного кольору. Після цього окупанти почали перефарбовувати звичайні Shahed у чорний колір”, – сказав він.

Ігнат назвав новий БПЛА “мінікрилатою ракетою”. Як пояснив представник КПС, бойова частина такого безпілотника не буде великою через надмірне споживання пального реактивним двигуном.

“Корисне навантаження на цей “шахед” буде суттєво зменшена. Бойова частина буде невелика, швидкість буде, звичайно, збільшена”, – пояснив речник Повітряних сил.

Нагадаємо, 8 січня експерт в галузі радіотехнологій Сергій Бескрестнов з позивним “Флеш” 8 січня заявив, що українська ППО збила перший новий ударний безпілотник Shahed-238 з китайським реактивним двигуном, який був представлений в Ірані лише наприкінці листопада 2023 року.

Читайте також:
Аналог заряду “Солнцепьока”: росіяни почали використовувати в “шахедах” нові бойові частини. ФОТО
Україна розпочала серійне виробництво аналога “шахедів” – летять до 1000 км

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.