Україна розпочала серійне виробництво аналога “шахедів” – летять до 1000 км

Концерн “Укроборонпром” почав серійне виробництво аналога дронів-камікадзе “шахед”, що здатні літати на 1000 кілометрів. Їх вже замовляють Сили оборони для своїх операцій.

Про це заявив генеральний директор “Укроборонпрому” Герман Сметанін в інтерв’ю “УП“.

“В Україні багато державних та приватних виробників. У нас є аналог “шахеда”, а є і більш потужні моделі, бо “шахеди” так далеко не літають. Ми зараз зосередились на виробництві більш складних та дорогих проєктів з високими характеристиками”, – зазначив він.

Про розробку дрона-камікадзе, який здатен літати на 1000 км, стало відомо ще рік тому. На той час виріб знаходився на стадії випробування.

“Укроборонпром” також розгорнув ліцензійне виробництво трьох моделей FPV-дронів приватних компаній.

“FPV-дронів зараз потрібно дуже багато. Ми допомагаємо приватним фірмам масштабувати їхні розробки. Підписали ліцензійні угоди з трьома великими компаніями на виробництво їхніх моделей. У нас є люди, приміщення, нам завозять компоненти і ми виробляємо. Ми допомагаємо масштабувати розробки всім, хто до нас звертається”, – розповів Сметанін.

Читайте також:
“Укроборонпром” остаточно реформували з держконцерну в акціонерне товариство

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна