У Харкові внаслідок обстрілу РФ загинула заслужена артистка України Вікторія Тимошенко

У Харкові в лікарні померла заслужена артистка України Вікторія Тимошенко, яка отримала тяжкі поранення 2 січня внаслідок російської ракетної атаки по житлових кварталах.

Про це повідомив у четвер. 4 січня, Харківський академічний драматичний театр.

«З глибоким сумом і болем колектив Харківського академічного драматичного театру повідомляє про смерть, спричинену травмами внаслідок ворожої атаки на Харків, нашої колеги, заслуженої артистки України Вікторії Миколаївни Тимошенко. Вона залишиться в наших серцях як чудова людина та професіонал. Ми будемо пам’ятати її яскраві ролі та творчу енергію», – йдеться у дописі.

Вікторія Миколаївна народилась 18 серпня 1939 року. Закінчила театральну студію при Дагестанському державному театрі Махачкали в 1960-му. За 8 років вона пов’язала своє життя саме з харківською театральною сценою.

«Вікторія Миколаївна була окрасою творчого колективу ХАДТ з моменту появи в складі трупи у 1968 році. За роки роботи зіграла багато різноманітних ролей. Серед них: Софія Іванівна («Стара діва» Птушкіної), Мадам Сівель («Моя парижанка» Ламуре), Бурикіна («Шут Балакірєв» Горіна), Розалія («Філумена Мартурано» Де Філіппо), Фекла Іванівна («Одруження» Гоголя), Голда, («Поминальна молитва» за Шолом-Алейхемом), Мамаша («Клінічний випадок» Куні), міс Мотморенсі («Красуня і сім’я» Моема), Нана («37 листівок» Макківера) та інші», – розповіли у театрі та висловили співчуття рідним і друзям.

Нагадаємо, російські військові уранці 2 січня завдали ударів ракетами «Іскандер-М» по Шевченківському району Харкова. Крім Тимошенко, загинула ще 91-річна жінка, постраждали більше 60 людей.

Читайте також:
Зросла кількість загиблих і постраждалих від удару РФ по Харкову 2 січня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна