Росія може відкрити другий фронт: головнокомандувач армії Бельгії припустив, де саме

Начальник Генштабу армії Бельгії адмірал Мішель Гофман припускає, що Росія в майбутньому може відкрити другий фронт, напавши на Молдову або країни Балтії.

Про це він заявив в інтерв’ю VRT.

За його словами, РФ перейшла до воєнної економіки й продовжує переозброюватися.

“Ми бачимо, що Росія перейшла до воєнної економіки. Я думаю, ми маємо право хвилюватися. Мова, яку використовує Кремль і президент Володимир Путін, завжди неоднозначна. Не виключено, що вони можуть відкрити другий фронт колись у майбутньому. Або на півдні, у Молдові чи країнах Балтії”, — зазначив Гофман.

Він нагадав, що частина Молдови (Придністров’я) вже частково окупована російськими військами, тож може стати наступно мішенню Росії.

“Сама країна вже давно стурбована тим, що вона може стати наступною російською мішенню. Тому прозахідний уряд країни все більше прагне зближення з Європейським Союзом і НАТО. Країни Балтії також стурбовані. На відміну від Молдови, ці три країни вже належать до альянсу НАТО. Зазвичай це захистило б їх від російського нападу, оскільки напад на одного союзника є нападом на весь НАТО”, — підкреслив головнокомандувач армії Бельгії.

Окрім цього, він наголосив, що Росія лише тимчасово послаблена війною з Україною.

“Росія врешті-решт відродить свою військову машину і відбудує свої збройні сили… Вона вже показала, що має бажання напасти на сусіда. Ми повинні переконатися, що у нас є спроможність запобігти повторенню цього, і продемонструвати волю, що ми готові контратакувати, якщо це необхідно”, — сказав адмірал Гофман.

Читайте також:
У ЦНС повідомили, скільки крилатих ракет і авіабомб Росія планує виготовити у 2024 році

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна