Мішель закликав лідерів ЄС виконати зобов’язання перед Україною

Глава Європейської ради Шарль Мішель у листі-запрошенні лідерам держав ЄС на саміт 14-15 грудня заявив, що Європейський Союз має виконати свої зобов’язання щодо України та продовжувати бути надійним і сильним партнером.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

Мішель зауважив, що 24 лютого 2022 року стало переломним моментом в історії Європи. І “з моменту початку війни на континенті” Євросоюз ухвалив кілька безпрецедентних рішень на підтримку України та паралельно про зміцнення суверенітету Європи.

“Через 21 місяць ми знову зіштовхуємося з необхідністю ухвалювати сміливі рішення. Вони вимагають нашої колективної сили та рішучості, а також сміливості, щоб зробити правильний вибір”, – написав глава Євроради.

“Ми повинні надавати Україні постійну і стійку політичну, фінансову та військову підтримку і, зокрема, домовитися про надання 50 мільярдів євро для її довгострокової стабільності.

Ми також маємо погодитися на відкриття переговорів про вступ з Україною, тим самим давши їй необхідний сигнал і наблизивши її до нашої європейської родини”, – наголосив Мішель.

Він підкреслив, що ЄС має ухвалити важливі рішення й щодо інших кандидатів на членство.

“Попереду нас чекає важлива Європейська Рада. Зараз час для ухвалення рішень. Я закликаю вас усіх прийти з духом компромісу, почуттям колективної відповідальності, з інтересами та цінностями Союзу на першому плані”, – закликав Мішель.

Як писала “Новинарня“, раніше президент Володимир Зеленський зауважив, що якщо ЄС не схвалить рішення про початок переговорів з Україною про вступ через блокування з боку Угорщини – це означатиме, що вето на нього наклав Путін.

Читайте також:
Орбан відповів лідерам угорських громад України: рішення про початок переговорів блокуватиме, а замість членства в ЄС має для нас “іншу пропозицію”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна