Орбан відповів лідерам угорських громад України: замість членства в ЄС має “іншу пропозицію”

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан надіслав листа у відповідь на звернення лідерів угорських громад України із закликом до нього підтримати початок переговорів про вступ нашої держави в Євросоюз.

Про це сказав речник Орбана Берталан Хаваші в коментарі угорському інформагентству МТІ, пише “Європейська правда”.

У листі прем’єр Угорщини запевнив, що його уряд “зробить усе від нього залежне для захисту прав угорської громади в Україні”.

І вкотре повторив, що Європейська комісія не змогла належним чином підготувати питання про вступ України до ЄС, тож починати переговори наразі не на часі.

“Тому ми будемо вносити пропозицію, щоб Європейський Союз ставив за мету не юридично складне членство, а стратегічне партнерство з Україною”, – наголосив угорський прем’єр, підтвердивши, що блокуватиме початок переговорів.

“Можу запевнити вас, що ми продовжимо працювати над тим, щоб угорська громада в Україні могла жити в мирній, стабільній країні, що розвивається“, – підсумував Орбан.

Як писала “Новинарня“, 11 грудня стало відомо, що лідери угорських громад Закарпаття звернулися до голови Європейської ради Шарля Мішеля та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з проханням підтримати початок переговорів про вступ України в ЄС.

Читайте також:
Лідери угорських громад України закликали Орбана підтримати переговори про вступ в ЄС: хто підписав звернення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна