Словацькі перевізники заявили про готовність повністю заблокувати пункт пропуску з Україною

Словацькі перевізники заявили, що готові повністю заблокувати контрольно-пропускний пункт “Вишнє Німецьке — Ужгород”, якщо ситуація зі скасуванням системи дозволів для українських далекобійників не буде вирішена.

Про це 5 грудня заявив Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS).

“Ми обурені, що західні країни ЄС не сприймають цю проблему серйозно. Навіть представники Єврокомісії та ЄС вимагають від словацького уряду забезпечити прохідність кордонів Словаччини з  Україною прямо зараз, ігноруючи фундаментальні людські права і свободи”, – ідеться у заяві.

Словацькі перевізники зауважили, що усвідомлюють, що шлях до вирішення проблеми не є простим, але водночас назвали неприйнятним те, що поточна ситуація продовжує існувати.

“Саме тому UNAS залишається у стані готовності до страйку, і у випадку, якщо не буде іншої альтернативи для вирішення ситуації, UNAS готовий повністю заблокувати прикордонний пункт “Вишнє Нємецьке – Ужгород” в обох напрямках”, – заявили вони.

Та подякували міністру транспорту Словаччини Йозефу Ражу за порушення проблеми скасування дозвільної системи для українських перевізників та його впливу на автомобільний транспорт Словаччини в Брюсселі.

“Ми також хотіли б подякувати йому за те, що він зустрінеться з представниками UNAS в четвер, 7 грудня, де ми також обговоримо вплив цієї ситуації та будемо шукати рішення, щоб її змінити”, – зазначається у повідомленні.

Перед цим

Словацькі перевізники 1 грудня розпочали анонсовану блокаду руху вантажівок на контрольно-пропускному пункті “Вишнє-Нємецьке – Ужгород”.

5 грудня Держприкордонслужба України заявила, що пізно ввечері напередодні словаки розблокували рух вантажівок на кордоні з Україною. Станом на ранок вівторок у черзі на території Словаччини в бік України перебувало 625 вантажних транспортних засобів.

Читайте також:
Близько 2500 вантажівок стоять у чергах на кордоні Польщі з Україною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна