Близько 2500 вантажівок стоять у чергах на кордоні Польщі з Україною

Станом на ранок понеділка, 4 грудня, на чотирьох напрямках кордону в бік України на території Польщі в чергах перебували близько 2500 вантажівок.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, цитує “Інтерфакс-Україна”.

Він нагадав, що польські перевізники блокують український кордон на пунктах пропуску “Ягодин – Дорогуськ”, “Краківець – Корчова”, “Рава-Руська – Гребенне”. З 23 листопада додався ПП “Шегині – Медика”.

Найбільше вантажівок, майже 900, стоїть навпроти пункту пропуску “Рава-Руська”.

Деяка кількість транспортних засобів перетинає кордон і на виїзд, і в’їзд до Польщі. Найбільш інтенсивний рух у напрямку ПП “Краківець”.

Читайте також:
Словацькі перевізники почали блокувати пункт пропуску з Україною

Контекст: чому страйкують польські перевізники

Польські перевізники розпочали безстроковий протест 6 листопада. Серед основних вимог до уряду України – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року.
Протестувальники хочуть, щоб угода була розірвана, а дозвільний режим перетину кордону відновили з 1 січня. Страйк призвів до повної зупинки руху на трьох прикордонних пунктах пропуску між Польщею та Україною: “Дорогуськ – Ягодин”, “Корчова – Краківець”, “Гребенне – Рава Руська”.
На кордоні утворилися величезні черги з українських вантажівок, подекуди вони сягають по 40 км в обидва боки. Польські паркінги для багатьох водіїв стали місцем тимчасового проживання.

Читайте також:
Збитки України через страйк польських перевізників уже сягнули понад €400 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна