“Має “сакральне” значення для окупантів, як “Азовсталь”, — очільник Авдіївської МВА назвав мету штурмів Авдіївського коксохіму

Російські окупанти продовжують активно штурмувати Авдіївський коксохімічний завод, іноді доходячи до його паркану.

Про це в неділю, 3 грудня, розповів голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Лізуть і вдень, і вночі. Іноді доходять майже до паркану заводу, але далі їм не вдається проходити. Дуже “гаряче” на тому напрямку, вони лізуть майже постійно”, — наголосив він і додав, що ворог б’є по заводу з різного озброєння, там часто спалахують пожежі.

За його словами, Авдіївський коксохім має “сакральне” значення для росіян, як “Азовсталь” у Маріуполі. Барабаш припускає, що окупанти хочуть знайти на заводі такі ж великі підземні укріплення, як і на “Азовсталі”. Втім, він наголошує, що хоча на кокосхімі є підземні комунікації, проте вони значно менші.

Також голова Авдіївської МВА підкреслив, що найгарячішими напрямками залишається район коксохімічного заводу та Авдіївської промзони, який ворог намагається цілодобову штурмувати.

Окрім цього, він нагадав, що зараз триває третя хвиля штурмових дій.

“Зараз йде вже третя хвиля їх штурмових дій. Звичайно, що [вони] відрізняються. Перша хвиля — це вони їхали на техніці, як на параді. Друга хвиля — вони зрозуміли, що так не можна… Вони розділили ці колони на менші колони і пішли з декількох напрямків. Третя хвиля — це здебільшого застосування піхоти… Я так розумію, що зараз намагаються тримати [піхоту] до кращих сприятливих погодних умов і будуть намагатися штурмувати з більшим застосуванням техніки”, — розповів Барабаш.

Також він додав, що під час третьої хвилі штурмів російські військові відкрили ще два додаткові напрямки для атак, а саме промзону Авдіївки та зі сторони Донецька через Спартак.

“Там і раніше відбувалися певні активності, але рідно і нечисельно. Але зараз, під час третьої хвилі, вони більше розтягують увагу нашу, намагаються по всіх напрямках малими групами піхоти штурмувати, знайти “шпаринки” в лінії оборони. Але головне їхня завдання — оточити місто”, — підкреслив голова Авдіївської МВА.

Читайте також:
Росіяни намагаються зайти на територію Авдіївського коксохіму, – ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна