Лоцман, який загинув від удару росіян по судну Ліберії на Одещині, – українець

доповнено

Лоцман, який загинув під час російського ракетного удару по судну під прапором Ліберії в порту Одещини, був громадянином України. Він працював в Адміністрації морських портів.

Про це повідомила начальниця пресцентру Сил оборони півдня Гуменюк під час телемарафону 9 листопада, передає “Суспільне”.

“Також була інформація про травмування ще одного працівника порту. Поранення не критичні, найімовірніше, баротравма”, – заявила вона.

Серед членів екіпажу судна госпіталізували лише одну людину. Усі інші отримали допомогу на місці й залишились на борту. Саме судно отримало досить значні пошкодження.

Атаковане судно мало перевозити залізну руду до Китаю, повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. За його словами, поранені троє членів екіпажу – громадяни Філіппін.

Міністр зазначив, що це була вже 21 цілеспрямована атака Росії після виходу із “зернової угоди”. За цей час країна-терорист пошкодила понад 160 об’єктів інфраструктури та 122 транспортні засоби.

Як писала “Новинарня“, 8 листопада російські війська вдарили протирадіолокаційною ракетою Х-31П по цивільному судну під прапором Ліберії, що заходило в один із портів Одещини. Лоцман судна загинув. Поранення від уламків отримали ще один співробітник порту та троє членів екіпажу, які є громадянами Республіки Філіппіни.

Читайте також:
На Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинув чоловік

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна