Румунія на кордоні з Україною встановила систему протидії безпілотникам

Румунія встановила систему протидії безпілотникам на кордоні з Україною. Вона буде запобігати інцидентам з падінням уламків дронів, якими Росія атакує південь України.

Про це заявив президент Румунії Клаус Йоганніс, передає “Європейська правда”.

“Система протидії безпілотникам “на місці”, як то кажуть, вона працює. У нас вже є обладнання для боротьби з безпілотниками”, – сказав він.

Йоганніс зазначив, що радари тепер здатні виявляти цілі на значно нижчій висоті, ніж раніше.

“Ви знаєте, що раніше проблема була в тому, що радари виявляли тільки цілі вище 600 метрів. Тепер цей рівень набагато нижчий, майже до землі”, – пояснив румунський президент.

Напередодні  міністерка закордонних справ Румунії Лумініце Одобеску закликала Росію припинити обстріли України, зокрема Одеської області, які безпосередньо стосуються й румунської території – у ніч проти 11 жовтня там вкотре впав російський безпілотник.

Атаки РФ на цивільну інфраструктуру в українських портах на Дунаї засудило і міноборони Румунії. У відомстві їх назвали  “необґрунтованими атаками, які суперечать нормам міжнародного гуманітарного права”

Читайте також:
У Румунії, імовірно, знайшли нові уламки БПЛА – за 14 км від кордону з Україною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна