У Румунії, імовірно, знайшли нові уламки БПЛА – за 14 км від кордону з Україною

Поблизу румунських сіл Нуфарул і Вікторія, що розташовані за 14 кілометрів від кордону з Україною, виявили фрагменти, які, ймовірно, є частиною безпілотника.

Про це повідомило міністерство оборони Румунії 13 вересня.

“Екіпаж вертольота IAR 330 Puma Військово-повітряних сил Румунії… виявив у середу, 13 вересня, близько 11:30 ранку в районі населених пунктів Нуфарул і Вікторія, жудець Тульча, фрагменти, які, можливо, походять з безпілотника, розкидані на площі в кілька десятків метрів”, – мовиться у повідомленні.

Зазначається, у цей район був направлений ще один вертоліт ВПС Румунії зі спеціалізованою командою на борту для проведення попередніх польових досліджень і збору зразків для експертних оцінок.

Як писала “Новинарня“, жителі Румунії отримали повідомлення RO-Alert під час російської атаки по Одеській області у ніч на 13 вересня.

У цих СМС влада країни закликала громадян сховатися в укриття через імовірність падіння уламків безпілотників і зберігати спокій.

Читайте також:
Уночі РФ масовано атакувала “шахедами” Одещину: є влучання по припортовій інфраструктурі, поранено 7 людей. ППО збила 32 дрони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна