Румунія рішуче засудила атаки РФ на Україну – там вночі знову впали уламки російського дрона

У Румунії виявили уламки ще одного безпілотника після нічної атаки Росії на Одеську область.

Про це ідеться у заяві міністерства оборони країни 12 жовтня.

Повідомляється, що дрон впав у рослинному масиві біля правого берега річки Чілія, приблизно за 3 км на захід від міста Плауру.

“Близько 5.00 ранку команди на місцях повідомили про виявлення вирви від безпілотника, з можливим вибухом при зіткненні, в рослинному масиві біля правого берега річки Чілія, приблизно за 3 км на захід від Плауру. Вжито заходів з охорони цієї території і повідомлено відповідні структури для збору доказів і проведення розслідувань відповідно до встановлених процедур”, – йдеться у повідомленні.

Міноборони Румунії вночі 11 жовтня моніторило повітряну обстановку на своїй території та зафіксувало групи безпілотників, які прямували до українських портів. Після цього відомство поінформувало Генеральну інспекцію з надзвичайних ситуацій, що райони в прилеглих повітах Тульча та Галац потенційно можуть постраждати від ризиків, пов’язаних з цією ситуацією. Повітряну тривогу у цих районах скасували о 01:40 12 жовтня.

Румунське відомство наголосило, що “рішуче засуджує атаки Росії на цивільну інфраструктуру в українських портах на Дунаї”, адже “це необґрунтовані атаки, які суперечать нормам міжнародного гуманітарного права”.

Російські атаки на Україну прокоментувала і очільниця МЗС Румунії Лумініца Одобеску. Міністерка закликала Москву припинити обстріли України, зокрема Одеської області, які безпосередньо стосуються й румунської території – у ніч проти 11 жовтня там вкотре впав російський безпілотник.

“Огидні атаки Росії на цивільну інфраструктуру України знову мали серйозні наслідки на території Румунії. Нові докази впливу були знайдені на румунській землі. Ми закликаємо Росію припинити ці воєнні злочини”, – написала вона.

Нагадаємо, вночі 12 жовтня росіяни знову атакували дронами Одещину. Влучили у припортову зону: пошкоджено складські будівлі, а також приватні будинки. Унаслідок обстрілу одна людина зазнала поранень.

Читайте також:
Окупанти зранку обстріляли дитячу лікарню в Херсоні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна