Щодо працівників ТЦК, які в Тернополі били військовозобов’язаних, відкрили кримінальне провадження

Після того, як у мережі поширили кадри нібито з Тернопільського ТЦК і СП, де б’ють військовозобов’язаних, правоохоронці органи відкрили кримінальне провадження щодо побиття.

Про це в неділю, 8 жовтня, повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За цим фактом зареєстровано кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією ч. 5 ст. 426-1 КК України – “перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану”.

“На відео, опублікованому у соцмережах, зафіксовано як працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки застосовують фізичну силу до двох лежачих громадян. Службовці наносять місцевому мешканцю та гостю міста численні удари кулаками. Наразі встановлюються усі обставини та особи кривдників, вирішується питання про повідомлення вказаним особам про підозру”, – розповіли у спецпрокуратурі.

Досудове розслідування у цій справі здійснюють слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Львові, процесуальне керівництво – Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Санкція ч. 5 ст. 426-1 ККУ передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі.

Передісторія

6 жовтня в Тернополі відбувся інший інцидент за участю військовослужбовців територіального центру комплектування – вони силою “пакували” чоловіків у мікроавтобус.

За фактом цього інциденту Тернопільський обласний ТЦК та СП опублікував коментар, у якому повідомив, що призначив службову перевірку щодо інциденту.

Водночас ТЦК натякнув, що конфлікт було спровоковано громадянами: “Що спровокувало конфлікт? Словесні образи та зухвалість з боку громадян по відношенню до працівників ТЦК СП? Приниження їх гідності? Нанесення удару військовослужбовцю, як на одному з відео? Для з’ясування усіх обставин, які відбулися, керівництвом Тернопільського ОТЦК СП призначено службову перевірку, за результатами якої буде вжито відповідних заходів”.

Водночас у колишньому військкоматі заявили, що оповіщення громадян здійснюють військовослужбовці, які мають досвід бойових дій, визнані обмежено придатними після отриманих поранень та контузій і переміщені в ТЦК СП для подальшого проходження служби.

Читайте також:
Продавали “білі квитки” депутатам та їхнім родичам: в Одеському ТЦК викрито злочинну схему для “ухилянтів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна