Продавали “білі квитки” депутатам та їхнім родичам: в Одеському ТЦК викрито злочинну схему для “ухилянтів”

Працівники Державного бюро розслідувань викрили схему в Одеському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, за допомогою якої місцеві депутати та їхні родичі уникали мобілізації.

Про це відомство інформує 6 жовтня.

Військовослужбовець Одеського РТЦК та СП за гроші допомагав зніматись з військового обліку чоловікам призовного віку. Основними клієнтами були місцеві депутати та їхнє наближене коло осіб.

За 12 тисяч доларів їм вигадували діагнози та готували відповідні документи щодо непридатності для військової служби. Це давало змогу безперешкодно знімати “ухилянтів” з військового обліку.

Допомагала підшукувати “віп-клієнтів” знайома працівника ТЦК – начальниця одного з управлінь органів місцевого самоврядування Одещини. Також вона відповідала за розрахунок та бухгалтерію.

За такою схемою ділки “допомогли” щонайменше 10 віп-“ухилянтам” стати непридатними для військової служби.

5 жовтня працівники ДБР затримали посадовицю та співробітника Одеського РТЦК та СП під час одержання 12 тисяч доларів оплати за послугу від чергового клієнта.

Наразі встановлюється повне коло причетних до оборудки осіб серед посадовців Одеського РТЦК та СП.

Затриманим повідомили про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Їм загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Читайте також:
Правоохоронець на Одещині виготовляв довідки ухилянтам за $10 тисяч – отримав підозру від ДБР

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна