Тернопільський ТЦК почав перевірку за звинуваченням у жорсткому “пакуванні” чоловіків. ВІДЕО

У Тернополі військові з територіального центру комплектації силою заштовхували в мікроавтобус чоловіків. В обласному ТЦКіСП призначили службову перевірку, але водночас заявили про провокацію з боку цивільних.

Про інцидент повідомило місцеве видання “20 хвилин”.

Читачі надіслали до редакції відео, на якому люди в формі заштовхують у мікроавтобус чоловіків у цивільному. Читачі стверджують, що відео зняте в Тернополі 6 жовтня на вул. Тарнавського, поблизу ресторану “Бахус”, а також на вул. Лучаківського.

У поліції виданню повідомили, що у воєнний час всі звернення, які стосуються працівників ТЦК, скеровуються до Військової служби правопорядку, а ВСП передає матеріали до Державного бюро розслідувань.

Тернопільський обласний ТЦК та СП опублікував коментар, у якому повідомив, що призначив службову перевірку щодо інциденту.

Водночас ТЦК натякнув, що конфлікт було спровоковано громадянами.

“Що спровокувало конфлікт? Словесні образи та зухвалість з боку громадян по відношенню до працівників ТЦК СП? Приниження їх гідності? Нанесення удару військовослужбовцю, як на одному з відео?

Для з’ясування усіх обставин, які відбулися, керівництвом Тернопільського ОТЦК СП призначено службову перевірку, за результатами якої буде вжито відповідних заходів”, – сказано в повідомленні.

Водночас у колишньому військкоматі заявили, що оповіщення громадян здійснюють військовослужбовці, які мають досвід бойових дій, визнані обмежено придатними після отриманих поранень та контузій і переміщені в ТЦК СП для подальшого проходження служби.

Читайте також:
Продавали “білі квитки” депутатам та їхнім родичам: в Одеському ТЦК викрито злочинну схему для “ухилянтів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна