Від Матіоса до Арахамії: “Пам’ятаю кожного, хто наполегливо заперечував причетність Росії до підриву арсеналів і саботував розслідування”, – Решетилова

Ольга Решетилова
правозахисниця, журналістка, співкоординатор Медійної ініціативи за права людини

(FB)

СБУ та ДБР встановили відповідальних за підрив складу боєприпасів у Сватовому 29 жовтня 2015 року. І – не може такого бути! – цими відповідальними виявились військовослужбовці сил спеціальних операцій РФ!

Більше того, “співробітники СБУ та ДБР у взаємодії з чеськими партнерами встановили причетність сил спецоперацій зс рф до підриву складу з озброєнням у м. Врбетице в Чехії у 2014 році”.

І я ще більше скажу – з величезною долею ймовірності вони ж причетні до спроби підриву й підриву складу в Балаклії, до підриву складу в Калинівці, до підриву складу в Ічні, до двох менших за масштабами підривів у Маріуполі та Запорізькій області у 2016 році.

Починаючи з вибуху у Сватовому, всі наявні докази вказували на диверсію. Ці докази були у правоохоронних органів, проте вони вперто відмовлялися розслідувати російський слід. А тодішній головний військовий прокурор Анатолій Матіос робив все, щоб правда про ці факти не була встановлена, натомість звинувачуючи військових у намаганні приховати розкрадання боєприпасів.

Але ще далі пішов Давид Арахамія. Вони (депутати зі “Слуги народу” – “Н”) створили цілу тимчасову слідчу комісію Верховній Раді, яка теж знайшла сліди розкрадання, але не побачила російського сліду.

Все це створювало дуже нездорову атмосферу, дискредитувало Збройні сили і перед суспільством, і перед міжнародною спільнотою. Але найголовніше – слідство було заблоковано, що не дозволило передбачити нові підриви та системну роботу РФ задля послаблення бойового потенціалу української армії.

Довгі роки я пробувала докричатися до СБУ і загалом до влади, написала купу текстів, дала десятки інтерв’ю, передавала докази диверсій і вказувала на саботаж розслідування всім, кому могла. Але моїх ресурсів замало, коли йдеться про потужну мережу російських агентів.

Я просто хочу, щоб ви згадали і запам’ятали всіх, хто наполегливо заперечував причетність Росії до підриву складів і саботував розслідування. Я пам’ятаю кожного.

Читайте також:
Українські силовики викрили верхівку спецслужб РФ, причетних до диверсій на військових складах у Сватовому та Чехії

Чехія вимагає від Росії майже $30,5 млн компенсації за вибухи у Врбетіце


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна