Арахамія: Причиною вибухів на арсеналі в Балаклії не була диверсія

 

Глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що основна версія про причини пожежі і вибухів на складі боєприпасів у Балаклії на Харківщині була політично ангажованою.

Як передає “Новинарня” у вівторок, 3 березня, про це він сказав в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Ми провели засідання (тимчасової слідчої комісії Ради, – “Н”) за першим епізодом у Балаклії. Можу попередньо висловити особисту думку: основна версія слідства, яку розглядали, була політично ангажованою і взагалі була фейковою. Висновки, звичайно, мають зробити правоохоронні органи, але виглядає так, що версія, пов’язана з безпілотником, не має під собою підстав”, – сказав Арахамія.

Народний депутат допустив, що версія з ударним безпілотником була нав’язана. На його думку “там був просто тиск на учасників, щоб нав’язати якусь версію”.

Він розповів, що за кілька днів до пожежі ревізійна комісія зробила висновок про величезну недостачу на цих складах. При цьому, він заявив, що це було “серійно по всіх складах”.

Арахамія також повідомив, що зараз процес досудового розслідування в кримінальному провадженні у цій справі перебуває на контролі в головному слідчому управлінні СБУ.

Нагадаємо, основною версією слідства щодо надзвичайної події на території військової частини в Балаклії, коли під час планових робіт по розмінуванню загинули та були поранені військовослужбовці, є недотримання техніки безпеки.

Читайте також:
Вибухи в Балаклії: Хомчак гарантує звільнення посадових осіб складу боєприпасів

Як повідомляла “Новинарня“, 15 листопада 2019 року на арсеналі ЗСУ в Балаклії Харківської області пролунало загалом близько 20 вибухів. У Генштабі ЗСУ пояснили, що в місці НП працювали сапери, які підривали нетранспортабельні боєприпаси та їхні залишки.
Утилізацію проводили в спеціально обладнаному для цього місці – котловані.

У перший день загинули двоє військових, четверо були поранені й госпіталізовані.

Слідчі ДБР кваліфікували подію як недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинене в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу).

Причиною вибухів у ГШ назвали вибух твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу “Куб”.

Читайте також:
В уряді може з’явитися віцепрем’єр із оборони, – Арахамія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна